Go Back   SmartClient Forums > Smart GWT Technical Q&A
Wiki Register Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #21  
Old 7th Feb 2011, 13:40
cdsmithmsp cdsmithmsp is offline
Registered Developer
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 8
Default

I am using SmartGWT 2.2 and having the same problem with the red x and the 404. I have created a test project from http://www.smartclient.com/smartgwt/showcase/#form_details_hovers. My gwt.xml file includes:

Code:
	<inherits name="com.smartgwt.SmartGwtNoScript" />
	<inherits name="com.smartclient.SmartClientDefault"/>
	<inherits name="com.smartclient.theme.enterprise.Enterprise" />
and I've included the following javascript files:

Code:
	<script var isomorphicDir="smartgwtsample/sc/"></script>
	<script src=smartgwtsample/sc/modules/ISC_Core.js?isc_version=8.0.js></script>
	<script src=smartgwtsample/sc/modules/ISC_Calendar.js?isc_version=8.0.js></script>
	<script src=smartgwtsample/sc/modules/ISC_ClassBrowser.js?isc_version=8.0.js></script>
	<script src=smartgwtsample/sc/modules/ISC_Foundation.js?isc_version=8.0.js></script>
	<script src=smartgwtsample/sc/modules/ISC_Containers.js?isc_version=8.0.js></script>
	<script src=smartgwtsample/sc/modules/ISC_Grids.js?isc_version=8.0.js></script>
	<script src=smartgwtsample/sc/modules/ISC_Forms.js?isc_version=8.0.js></script>
	<script src=smartgwtsample/sc/modules/ISC_DataBinding.js?isc_version=8.0.js></script>
    <script type="text/javascript" language="javascript" src="smartgwtsample/smartgwtsample.nocache.js"></script>
When I run in Firefox, I don't get any errors - either on the client or the server. When running in IE, I get the 404 on the request for /smartgwtsample/sc/skins/standard/images/blank.gif. I can see that if I go to http://www.smartclient.com/smartgwt/showcase/#form_details_hovers with IE it works. Any idea what I am doing wrong?

Craig
Reply With Quote
  #22  
Old 7th Feb 2011, 14:01
smartgwt.dev smartgwt.dev is offline
Registered Developer
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1,091
Default

Try removing inherits name="com.smartclient.SmartClientDefault"
Reply With Quote
  #23  
Old 7th Feb 2011, 14:14
cdsmithmsp cdsmithmsp is offline
Registered Developer
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 8
Default

I did that but the behavior is the same. The gwt.xml is now:

Code:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<module rename-to='smartgwtsample'>
	<!-- Inherit the core Web Toolkit stuff. -->
	<inherits name='com.google.gwt.user.User' />

	<!-- Other module inherits -->
	<!--  inherits name='com.smartgwt.SmartGwt' / -->
	<inherits name="com.smartgwt.SmartGwtNoScript" />
	<inherits name="com.smartclient.theme.enterprise.Enterprise" />
	
	<!-- Specify the app entry point class. -->
	<entry-point class='test.client.SmartGWTSample' />

	<!-- Specify the paths for translatable code -->
	<source path='client' />
	<source path='shared' />

</module>
Reply With Quote
  #24  
Old 7th Feb 2011, 14:16
smartgwt.dev smartgwt.dev is offline
Registered Developer
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 1,091
Default

Do you have a DOCTYPE in your host html? If so, try removing it.
Reply With Quote
  #25  
Old 7th Feb 2011, 14:23
cdsmithmsp cdsmithmsp is offline
Registered Developer
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 8
Default

I removed it and it seems to be working fine. Thanks for your quick responses.

Craig
Reply With Quote
  #26  
Old 4th Nov 2011, 04:25
psulek psulek is offline
Registered Developer
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 5
Default

I have the same issue, if I run in dev mode via eclipse after removing doctype and suggested import it is ok but running on the tomcat (our prod env)there are still red X in text boxes.
Any ideas?

thank you

Pawel
Reply With Quote
  #27  
Old 2nd Dec 2011, 08:10
JohnSmith JohnSmith is offline
Registered Developer
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 43
Default

I have the same issue only on IE8.
Commenting out
Code:
 <!doctype html>
in my html page solved it. But now the HTML text is showing exessively big.

Haven't you solved this yet after more than 2 years??
Reply With Quote
  #28  
Old 2nd Dec 2011, 09:09
Isomorphic Isomorphic is online now
Administrator
 
Join Date: May 2006
Posts: 37,998
Default

There's nothing for us to solve here - no user has ever shown a correct configuration that reproduces the problem, although several bad configurations that can cause the problem have been identified.

To summarize this thread: this red X appears because there is a 404 for an image that is part of the skin - the image is missing in the deployment.

This can happen because:

1. you switched skin incorrectly and you're loading two skins - see QuickStart Guide for correct instructions for switching skin

2. very important - you switched your <inherits> in your .gwt.xml file, but did not run a GWT compile or failed to clear the browser cache before retesting. For some browsers it may be necessary to kill all instances of the browser, restart it on a blank page and clear cache before retesting.

3. load order issues, where load_skin.js is loaded after the application starts. There are a few different ways to determine if this is your problem, but one is to call Page.getSkinDir() from onModuleLoad(). If the path includes "standard" your load_skin.js file hasn't loaded yet. There are a few known misconfigurations that can cause this:
a. you did #1 or #2 above
b. incorrect order of <inherits> - skin appears before SmartGWT(Pro/EE/Power) include
c. you set the isomorphicDir variable *after* your *.nocache.js include
d. you are manually calling SmartClient APIs in JavaScript before load_skin.js loads
e. (possibly) you use a very old version of GWT (some user's posts seem to indicate GWT pre-2.0 was not deterministic in load order for IE)

If you have the load order issue and you just can't figure out how you're managing to create widgets before load_skin.js loads, then post *complete* details of your .gwt.xml, host .html file and GWT and SmartGWT version (anything less detailed is useless and both the community and Isomorphic are likely to ignore it).

If you don't even want to bother troubleshooting how you got the load order wrong, there are "shotgun approaches" guaranteed to fix the problem:

1. switch to manual includes for *both* the SmartClient runtime (ISC_Core.js et al) *and* load_skin.js, as explained in post 17.

2. don't solve the load order issue, just hand-create a war/standard/images/blank.gif file in your project. You may still experience skin glitches if you do this but it will remove the 404s and red X

3. remove the DOCTYPE from your .html file. The image is still missing and 404 errors still occur, but IE stops showing a big red X for the missing image.
Reply With Quote
  #29  
Old 20th Mar 2012, 04:12
rottem rottem is offline
Registered Developer
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 33
Default

I am working with SmartGwt 3.0
The development console says:
SmartClient Version: 8.2/LGPL Development Only (built 2011-12-05)

The problem happens in IE8 and not in FF10

My project.gwt.xml contains the following code
Code:
  <inherits name="com.smartgwt.SmartGwt"/>
  <inherits name="com.smartgwt.tools.SmartGwtTools"/>
  <inherits name="com.smartgwt.Drawing"/>
  <inherits name="com.smartclient.theme.graphite.Graphite"/>
my project.html contains the line
Code:
<script type="text/javascript" language="javascript" src="gwttest/gwttest.nocache.js"></script>
the generated gwttest.nocache.js loads the smartgwt javascript files in the following order
Code:
	ISC_Core.js
	ISC_Foundation.js>
	ISC_Containers.js
	ISC_Grids.js
	ISC_Forms.js
	ISC_RichTextEditor.js
	ISC_Calendar.js
	ISC_DataBinding.js

	/sc/skins/Graphite/load_skin.js
the problem happens because in the file ISC_Forms.js
there is the following line
Code:
(isc.Browser.isIE?isc.Canvas.spacerHTML(1600,100):"&nbsp;")
This line is called when loading the ISC_Forms.js. At this time, the skin has not been initialized yet. It will be initialized only after all the smartGwt scripts are initialized.
Therefore the blank.gif is not found.

If the order was changed so that the skin is loaded immediately after the ISC_Core.js then the problem would be solved

Please solve this
Thanks
Reply With Quote
  #30  
Old 21st Mar 2012, 00:32
Isomorphic Isomorphic is online now
Administrator
 
Join Date: May 2006
Posts: 37,998
Default

Thanks for the report, we've addressed that last issue in 8.3d and 8.2p - the change will make it into the nightlies over the next couple of days.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search


© 2010,2011 Isomorphic Software. All Rights Reserved